سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنکه حکمتها را شناخت، بر افزودن آنها قرار از کف بداد . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :15
بازدید دیروز :1
کل بازدید :10907
تعداد کل یاداشته ها : 32
103/2/31
12:0 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
محمدکریمی درچه[0]

خبر مایه

آزمون سراسری معارف مهدویت (سطح عمومی) برگزار می‌شود

  نخستین آزمون سراسری معارف مهدویت در سطح عمومی، همزمان با جشن آغاز امامت موعود و ایام بزرگداشت نهم ربیع‌الاول، با هدف سنجش آموخته‌های علاقمندان به معارف مهدویت، توسط بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) برگزار می‌گردد.

نخستین آزمون سراسری معارف مهدویت در سطح عمومی، همزمان با جشن آغاز امامت موعود و ایام بزرگداشت نهم ربیع‌الاول، توسط بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود علیه‌السلام در سراسر کشور برگزار می‌گردد.

آزمون سراسری معارف مهدویت، همچون سایر آزمون‌های علمی در موضوع و یا موضوعاتی خاص، برای سنجش دانسته‌ها و آموخته‌های داوطلبان و علاقمندان به معارف مهدویت، برگزار می‌گردد و کارویژه اصلی آن، محاسبه میزان شناخت عمومی از مسائل و گزاره‌های معیار در گستره معارف مهدوی است. سراسری‌بودن این آزمون، اشاره به برگزاری هماهنگ زمانی آن در گستره ملی و تمام استان‌های کشور دارد؛ اگرچه این آزمون با محوریت شعب و دفاتر نمایندگی بنیاد در استان‌های مختلف برگزار می‌گردد.
موضوع آزمون «معارف مهدویت» است که شامل معارف عمومی در این حوزه (مباحث قرآنی، حدیثی، کلامی و تاریخی مربوط به امامت و به ویژه مهدویت) و نیز بخش‌های ویژه (ادیان و مذاهب، قرآن و حدیث، تاریخ و تمدن، اخلاق و تربیت، حکومت و سیاست) می‌باشد.
سطح برگزاری آزمون «عمومی» است؛ بدین‌معنا که هم به لحاظ محتوا و هم به لحاظ سطح مخاطبان، این آزمون برای آموزش غیرتخصصی معارف مهدویت طراحی و برگزار می‌گردد. مقصود از آموزش تخصصی، آن بخش از محتوا و سازوکار آموزشی است که در رابطه با متون و منابع دینی، با اتکا به روش‌شناسی و آموزش‌های متداول در رابطه با علوم اسلامی (ادبیات، منطق، اصول، فقه، تفسیر، تاریخ، کلام و...) در حوزه‌های علمیه برای طلاب علوم‌دینی صورت می‌گیرد و هدف از آن تربیت دانشمند، محقق و مبلغ دینی است و اکنون، «مرکز تخصصی امامت و مهدویت حوزه علمیه قم» به عنوان ارگان آموزش تخصصی بنیاد، دست‌اندرکار اجرای آن می‌باشد. در مقابل، آموزش عمومی در حوزه مخاطب، «عموم افراد علاقمند به مباحث مهدویت در اقشار گوناگون» را دربرمی‌گیرد و در حوزه محتوا «گزاره‌های عام و مقبول (محکمات) مهدویت در تألیفات و کتب معاصر» را شامل می‌شود و به «ارتقای سطح آگاهی از گزاره‌ها و رهیافت‌های نظری و عینی آموزه مهدویت در میان افراد جامعه» نظر دارد.

علاوه بر عموم علاقمندان، تمام شرکت‌کنندگان در دوره‌های آموزش مقدماتی و تکمیلی معارف مهدویت در شعب استانی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) که مایل به ثبت‌نام و ورود به نظام جامع آموزشی عمومی مهدویت می‌باشند، می‌بایست در این آزمون شرکت نموده و امتیاز لازم را کسب نمایند. شرکت در طرح‌های آموزشی آتی در شعب بنیاد، مستلزم ثبت‌نام و کسب امتیاز لازم در آزمون سراسری معارف مهدویت خواهد بود.


آزمون سراسری معارف مهدویت، برای تحقق اهداف زیر برگزار می‌گردد:
1. سنجش میزان معلومات عمومی مهدویت در میان اقشار علاقمند؛ این آزمون فرصتی فراهم می‌آورد تا عموم افراد علاقمند به مهدویت که به انحای گوناگون دانسته‌هایی در زمینه مهدویت به دست آورده‌اند، از کمیت و کیفیت این دانسته‌ها مطلع شده و چنانچه مایل به کسب اطلاعات بیشتر باشند، در ادامه مسیر راهنمایی شوند.
2. ساماندهی فرایند ارزشیابی در رابطه با دانش‌پژوهان دوره‌های معارف مهدوی؛ این آزمون فرصتی فراهم می‌آورد تا شرکت‌کنندگان در دوره‌های عمومی (مقدماتی، کوتاه‌مدت و تربیت‌مربی) در بستری هماهنگ و یک‌دست ارزشیابی شده و ضمن برقراری عدالت آموزشی و امکان شناسایی استعدادهای محروم، کاستی‌های موجود در ارزشیابی‌های موردی و محلی دوره‌های آموزشی مهدویت مرتفع گردد.
3. بررسی میزان تاثیرگزاری دوره‌های برگزارشده معارف مهدوی؛ این آزمون فرصتی فراهم می‌آورد تا نسبت میان دوره‌های آموزشی برگزارشده و نیازهای آموزشی موجود در نواحی مختلف شناسایی شده و برنامه‌ریزی لازم برای رفع نارسایی‌ها و ناهماهنگی‌های پیشین انجام گردد.
4. نیازسنجی آموزشی و تأمین خلاءهای آموزشی در نواحی مختلف؛ این آزمون فرصتی فراهم می‌آورد تا از یک‌سو نسبت به کاستی‌های آموزشی در میان دانش‌آموختگان و علاقمندان در مناطق مختلف آگاه شد و به هدفمندسازی جریان آموزش و تبلیغ در هر منطقه پرداخت و از سوی دیگر انجام پژوهش‌های مقایسه‌ای در زمینه شیوع و دامنه تأثیر آموزش‌های مهدوی در مناطق مختلف امکان‌پذیر گردد.
5. ایجاد انگیزه و تشویق نسبت به شرکت در آموزش‌های مهدوی؛ این آزمون فرصتی فراهم می‌آورد تا با توجه به درنظرگرفتن جوایز و نیز جذابیت شرکت در رقابت علمی و صدور کارنامه و ارزشیابی علمی، تعداد بیشتری از افراد علاقمند به مباحث دینی و فعالان عرصه‌های فرهنگی، جذب آموزش‌های مهدوی شده و بدین‌ترتیب، بر گستره دانش‌پژوهان و مخاطبان فرهنگ مهدوی افزوده شود.

شرکت در آزمون سراسری معارف مهدویت، محدودیت خاصی ــ چه از لحاظ قومی و مذهبی و چه از لحاظ سطح تحصیلات و وضعیت شغلی ــ را شامل نمی‌شود و علاقمندان به مباحث مهدویت، تنها با برخورداری از سلامت جسمی برای حضور در جلسه آزمون و شرط حداقل سن 15 سال، قادر به شرکت در آزمون خواهند بود.


شرکت‌کنندگان در این آزمون، از مزایای زیر برخوردار خواهند شد:
1. دریافت کارنامه ارزشیابی؛ هر یک از داوطلبان آزمون، پس از شرکت در آن، از کارنامه ارزشیابی برخوردار خواهد شد که میزان تسلط او درباره معارف مهدویت را نشان داده و رتبه او در مقایسه با دیگران را مشخص می‌نماید؛ بدین‌ترتیب، هر داوطلب می‌تواند از نقاط ضعف و قوت خود در مباحث مهدویت مطلع گردد.
2. هدایت آموزش تکمیلی؛ کارنامه ارزشیابی آزمون، به نوعی بیانگر وضعیت دانایی داوطلب در زمینه مهدویت به شمار می‌رود؛ با این وجود، نیاز به راهنمایی درباره ادامه مسیر آموزشی و تکمیل مطالعات ضروری در زمینه مهدویت همچنان وجود دارد. این نیاز را برگه هدایت آموزشی (که به همراه کارنامه ارایه می‌شود) مرتفع می‌سازد. بدین‌ترتیب، هر داوطلب از توصیه‌ها و نکات لازم برای ادامه روند آموزش خود درباره مهدویت مطلع می‌شود.

داوطلبانی که حداقل امتیاز لازم در آزمون را به دست آورند، امکان ورود به نظام جامع آموزش عمومی مهدویت را خواهند داشت و علاوه بر دریافت بسته کتب آموزش عمومی مهدویت، از آنان برای ثبت‌نام در دوره‌های آموزشی سال 1394 ثبت‌نام به عمل خواهد آمد.


3.اهدای جوایز و تقدیر از برگزیدگان؛ رتبه‌های برتر در آزمون، علاوه بر برخورداری از هدایای مادی و معنوی و شرکت در مراسم معرفی و تقدیر، می‌توانند در کانون توجه مدیران و دست‌اندرکاران فعالیت‌های آموزشی، فرهنگی و پژوهشی مرتبط با مهدویت قرار گرفته و زمینه استفاده از استعدادهای خود را فراهم آورند.

به مناسبت بزرگداشت مناسبت نهم‌ربیع‌الاول، به هر یک از 9 نفر برتر آزمون در سطح کشور جوایزی به مبلغ 20/000/000 ریال اهدا خواهد شد. همچنین، به نفرات اول در هر استان کمک هزینه سفر عمره مفرده به مبلغ 10/000/000 ریال، به نفرات دوم در هر استان کمک هزینه سفر به عتبات عالیات به مبلغ 7/000/000 ریال و به نفرات سوم در هر استان کمک هزینه سفر به مشهد مقدس به مبلغ 2/500/000ریال اهدا خواهد شد.


مـهلت ثبت‌نام در آزمون در پایان روز 1393/9/15 به پایان خواهد رسید. ثبت‌نام فقط به صورت اینترنتی و در «پورتال جامع مهدویت» به نشانی MAHDAVIAT.IR صورت می‌گیرد.­‌­‌ کارت ورود به جلسه آزمون، از یک هفته مانده به برگزاری آزمون در صفحه شخصی داوطلبان در پورتال قرار می‌گیرد که می‌بایست توسط آنها چاپ شده و هنگام ورود به جلسه آزمون در صبح روز جمعه 1393/10/12 ارایه گردد.